O fundacji

Fundacja Rozwoju Rolnictwa Terra Nostra powstała w 2019 roku, a jej misją jest edukacja oraz wdrażanie do praktyki rolniczej Systemu Produkcji Biologizacyjnej – unikatowego podejścia do produkcji rolnej gwarantującego wytwarzanie wysokiej jakości produktów żywnościowych przy racjonalnym korzystaniu z zasobów naturalnych i szczególnej trosce o biologię gleby.
Fundacja powstała z myślą o tym, żeby dzielić się wiedzą o zdrowiu gleby i poprawie jakości żywności.

Nasi Fundatorzy to wybitni eksperci z zakresu rolnictwa regeneracyjnego, wieloletni praktycy i miłośnicy biologizacji. W Radzie Programowej Fundacji zasiadają przedstawiciele świata nauki, przemysłu przetwórczego i rolnicy.

Rada Nadzorcza Fundacji

Tomasz Zdziebkowski

Entuzjasta rolnictwa regeneracyjnego, założyciel i wieloletni prezes jednego z największych gospodarstw rolnych w Polsce i Europie. Jego głównym celem jest propagowanie Biologizacji realizowanej przy użyciu nowoczesnych technologii. Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu i University of Navarra.

Dr Krzysztof Gawęcki

Wieloletni dyrektor zarządzający w największych gospodarstwach rolnych i instytucjach rolniczych, w tym w Doświadczalnej Stacji Oceny Odmian, ze szczególnym zamiłowaniem do promowania upraw soi. Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego i Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu.

Paweł Kaczmarek

Pasjonat rolnictwa regeneracyjnego, zdrowia i chemii gleby, hodowli bydła mlecznego i innowacji technicznych. Prezes zarządu gospodarstwa towarowego. Prywatnie wraz z żoną i trzema synami prowadzi gospodarstwo rolne w Wielkopolsce. Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

Zarząd Fundacji

Adam Baucza

Prezes zarządu

Ceniony specjalista produkcji roślinnej, który zdobywał doświadczenie w gospodarstwach wielkotowarowych. Miłośnik rolnictwa regeneracyjnego, który aktywnie szerzy je wśród rolników. Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu oraz Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.

Rada Programowa Fundacji

dr inż. Ryszard Bandurowski