O fundacji

Fundacja Rozwoju Rolnictwa Terra Nostra powstała w 2019 roku, a jej misją jest edukacja oraz wdrażanie do praktyki rolniczej Systemu Produkcji Biologizacyjnej – unikatowego podejścia do produkcji rolnej gwarantującego wytwarzanie wysokiej jakości produktów żywnościowych przy racjonalnym korzystaniu z zasobów naturalnych i szczególnej trosce o biologię gleby.
Fundacja powstała z myślą o tym, żeby dzielić się wiedzą o zdrowiu gleby i poprawie jakości żywności.

Nasi Fundatorzy to wybitni eksperci z zakresu rolnictwa regeneracyjnego, wieloletni praktycy i miłośnicy biologizacji. W Radzie Programowej Fundacji zasiadają przedstawiciele świata nauki, przemysłu przetwórczego i rolnicy.

Rada Nadzorcza Fundacji

Paweł Kaczmarek

Tomasz Adamczyk

Rafał Lorek

Zarząd Fundacji

Adam Baucza

Prezes zarządu

Ceniony specjalista produkcji roślinnej, który zdobywał doświadczenie w gospodarstwach wielkotowarowych. Miłośnik rolnictwa regeneracyjnego, który aktywnie szerzy je wśród rolników. Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu oraz Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.

Rada Programowa Fundacji

dr inż. Ryszard Bandurowski